неділю, 20 листопада 2011 р.

Міркування щодо пропозицій впровадження кастового поділу


Думка про впровадження кастового устрою серед рідновірів оце на днях дійшла і до "мого лісу". Сорока на хвості принесла! :-)
Воно, може б, і непогано було, коли б...
Коли б знати, чого НАСПРАВДІ хочуть ті, які пропонують цю ідею! Простіше кажучи, на яку касту ВОНИ розраховують? :-) Як виявляється, серед таких НЕ знайшлося ЖОДНОГО (!!!), хто би бачив себе як ремісника чи слугу! Не кажу вже про недоторканих! :-( ЖОДНОГО! :-( ВСІ відносять себе до однієї з двох найвищих: або волхви, або дужі! ;-) А це вже, уважно глянувши на життєвий шлях багатьох з них, дає підстави і задуматися! :-)


МІЖ ІНШИМ, мова про ці "найвищі":
  • Волхви.
Окрім усього іншого, добре відомого, хочу наголосити на одному із зовнішніх проявів, який глибоко переплетений із глибинним світоглядом. Для волхва НЕ ІСНУЄ ні смерті, ні страху смерті. Це для нього настільки природнє, як бачення свого віддзеркалення у дзеркалі в сонячний день. Тому він скоріше перейде у нове тіло (іншою мовою помре), ніж буде заробляти на свій кусок хліба торгівлею, землеробством чи ще чимось іншим, що не є священним обов’язком волхва! Він скоріше буде жити у злиднях матеріальних (залишаючись у найбільших своїх багатствах - духовних), ніж подасться наймитувати в інші країни чи міста (у нас це зараз називається "на заробітки"). У біографії його втілень НЕМАЄ подібних сторінок!
Те ж саме щодо правдивості та прагнення осягнення Істини... Але це вже велика окрема тема.
  • Дужі.
Те ж саме сприйняття Життя та Смерті. Останньої для них НЕ ІСНУЄ. Натомість, радісний перехід у НОВЕ тіло. Немає НІЧОГО у світі матеріальному, що могло би зупинити цього козака!
Чи часто ви таких зустрічаєте? ;-)
І щодо правдивості - та ж сама велика окрема тема! ;-)
Але то між іншим! Для розмірковувань досить і першого - спонук до поділу на касти!
Дбаймо про розквіт усього родового Дерева, а не окремих його Листочків! ;-) 
І будьмо! ;-)

3 коментарі:

  1. ВИ ДУЖЕ М'ЯКО І ДЕЛІКАТНО ЗАЧЕПИЛИ ВАЖКУ ТЕМУ... ХТО СЕБЕ І КИМ ВВАЖАЄ...ТАК ,ВВАЖАТИ МИ МОЖЕМО СЕБЕ КИМ ЗАВГОДНО... АЛЕ ,ТИМ КИМ МИ Є НАСПРАВДІ,БАЧАТЬ УСІ І ВІДРАЗУ ...ВАРТО ,ЛИШЕ ПОГЛЯНУТИ НА СВОЄ ЖИТТЯ... ТАК, ТІЛЬКИ ЖИТТЯ САМЕ РОЗСТАВИТЬ ВСІ КРАПКИ НАД ЛІТЕРАМИ '' І '',ЛИШЕНЬ,ЩОБ ЛІТЕРИ БУЛИ НАПИСАНІ...

    ВідповістиВидалити
  2. Цілком з вами згідний, Зорянице!
    І кола людей, які в Індусів називалися варнами, теж оправдовують себе. Наші теперішні руські біди саме в тому і є, що немає кола Волхвів (з великої літери) та кола Витязів! Справжніх!
    Натомість слуги Московії чи Заходу - але ж слуги за природою! - заправляють тими справами, якими займатися крім Волхвів та Витязів усім іншим - зась!!!

    ВідповістиВидалити
  3. ВСЕ СКАЗАНЕ ТУТ , І НЕ ЛИШЕ ТУТ - СВЯТА ПРАВДА... АЛЕ ,ШАНОВНИЙ МАНДРІВНИЙ ВОЛХВЕ , ПОВИТИРАЙТЕ ВСІ МОЇ ДОПИСИ ... ВОНИ НЕ ВАРТІ ТУТ БУТИ І НА ЦЬОМУ - МОЯ УЛЮБЛЕНА КРАПКА''...''

    ВідповістиВидалити