понеділок, 6 вересня 2010 р.

Як зникла Київська Русь? (зі скарбнички Учителя)

Чи задумуємося ми над тим, що дає нам силу?
У мене на це свої відповіді.
Силу дає нам єдність! Про це співається й в українському духовному ґімні "Боже великий єдиний..."
А що є глибинними основами такої єдності?
Я задам у відповідь Вам запитання: кому Ви віддасте перевагу своїй дитині (матері, брату... - рідному) чи чужій (чужому)?
Ми виростали зі свого роду! З його традицій, його культури. І люди, які тримаються Роду - вони міцні й непоборні!
Давайте глянемо, що відбувалося у головах наших предків на початку минулого тисячоліття.
Подамо це нашими категоріями.
Уявіть собі когось із сильних світу цього, але місцевого масштабу. Ну, когось з рекету початку 90-х років. Людину зверхню і жорстоку. Яка в боротьбі за сфери впливу не спинилася перед вбивством інших людей. Навіть перед вбивством рідного брата!
І ось ця людина вичитала чи знайшла якусь філософію або релігію, яка їй сподобалася, яка має важелі "оправдання" чи спокути подібних вчинків в очах власних та інших... Яка дає їй можливість одружитися з чужинкою... Яка...
І ось ця людина вирішила, що від сьогодні ім’я Бога буде не Ісус Христос, як вчили Вас Ваші матері, а, припустимо, невідомий Вам Бамбарба. Важливо, що це рішення стає не лише особистим. Воно нав’язується всім, у тому числі й Вам. До Вашої хати вриваються озброєні люди і, приставивши ножа до горла Вашої дитини єхидно питають: "То яке справжнє ім’я Бога?" І якщо Ви перед цим впевнено відповідали те, що ввібрали з молоком матері, то тепер уже не кожен ризикне відправити на той світ свою крихітку! Тим більше, коли Ви вже були свідком подібних смертей у сім’ях нескорених!
А що затамували в душі ті, які все-таки вирішили врятувати життя своїй дитині? Вони затамували почуття помсти і бажання відплати!
А коли сказаного вище мало і ця людина змушує Вас викидати з храмів образи Ісуса, плювати на них, шмагати батогами, тобто глумитися над Вашими святинями?!
Хто тоді ця людина?
За сучасною міжнародною класифікацією психічних захворювань - це, щонайменше, психопат. Паранояльний чи епілептоїдний психопат!
То ж коли прийшли вороги Ваших ворогів - "охляла Орда" - у Вас появилася можливість психологічної компенсації заподіяного Вам знущання.
Так падала Русь... Нас роз’єднали. Відділили від роду. Внесли вірус чужого, що викликало сум’яття у головах наших...
Я говорив про князя Володимира, який пішов проти устоїв роду. Відтоді запанували манкурти!
Зрада ніколи не проходить безслідно!

2 коментарі:

  1. Так. Пройшли роки-століття-віки.. та мало хто задумався над цим- усім начхати на свій Рід- манкурти думають про пільги і "довідки про інвалідність".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Про загиджених істот нехочеться думать, а дійсних побратимів хочеться бачити більше і більше...

      Видалити