пʼятницю, 24 вересня 2010 р.

Чорні жарти (...Двічі не вмирати!) ;)

Дивлюся оце, як винищують нашу мову, та й думаю: як оце маю розчинитися (ототожнення свого "я" з "Я" нашого рідного, руського Роду), то у чиєму морі краще би мені потонути? ;) У російському? Англійському?
...І ті, і ті - "прокляті імперіалісти"! :))
Е-ее! Ні те, ні інше ніяк не підходить! :(
...А що, коли
...впровадити санскрит?! Він мені ніяких свиней не підсовував... :) Навіть навпаки! :)
Для початку, поки ще розмовляють нашою мовою, ввести замість письма винищувачів нашої Віри - християнської кирилиці - прадавнє, деванаґарі. То не важко. Підібрати таких собі, кільканадцять хлопців, щоб почали писати. Бодай наші, рідновірські, тексти. Наші слова, але в деванаґарі. А потім - о, то да-а-алеко не кожен(!) - і мову б вивчили! :) З виду зовсім непомітні хлопці, не відрізниш. Тільки часом, коли про Віру, санскритом балакають. :) І сили волі обличчя не можуть приховати: кому ж у біса, той санскрит просто так потрібен?! ;))) Піди, просто так, та його вивчи! :))
От вам і природній добір! ;)))
До речі, у штаті Уттаракганд саскрит недавно став другою, офіційною мовою! Воскресає із мертвих! :)
Чому б не приєднатися?! ;))

Для довідки. Санскрит - одна з найважчих мов у світі! Корінні індуси жахалися, коли у них просили щось привезти для вивчення з Індії. Має ті ж самі "жахи", що й наша мова: відміни, відмінки (відповідно, зміну закінчень), дієвідміни, ті ж самі часи, і, найголовніше, кожне слово має свій - часто відмінний від нашого - рід! ;))

1 коментар: