четвер, 10 листопада 2011 р.

Кожен собі друг, кожен собі ворог... (виклад за словами Учителя)

Питання звільнення від ПУТ "я" широко розроблене в індуських психофізичних практиках. Кому цікаво - загляньте до “вайраґйа ( वैराग्य )”. Коли НЕ вникати глибоко - цей шлях вимагає зречення від насолод і страждань цього світу, що веде до аскетичного способу життя. Світ для початківця стає непривітним і позбавленим барв радості й щастя у звичному для нього розумінні. Відтак, уже перші кроки стають нездоланними для багатьох, а хто все ж таки ступив пару разів - своїм невдоволеним виглядом велемовно свідчить про те, де він перебуває... :(
Мій Учитель, з мовчазної згоди якого я беруся викласти його погляди, свого часу підказав мені інший шлях. Шлях Любові:
У своїх розмовах з християнами, цитуючи одну із “Святая Святих” Єванґелії (Мт. 22:35-40):
“35. І спитав один з них, учитель закону, спокушуючи Його й кажучи:
36. Учителю, котора заповідь найбільша в законі?
37. Ісус же рече йому: Люби Господа Бога твого всїм серцем твоїм, і всею душею твоєю, і всею думкою твоєю.
38. Се перва й найбільша заповідь.
39. Друга ж подібна їй: Люби ближнього твого, як себе самого.
40. На сих двох заповідях увесь закон і пророки стоять”, -
він переходив до тлумачення цього місця Іваном-Богословом (1 Йн. 4:20):
“Коли хто каже: я люблю Бога, а брата свого ненавидить, той ложник; бо хто не любить брата, котрого бачить, Бога, котрого НЕ бачить, як може любити?” -
і додавав від себе:
“А ще більше, як може брата (якого ЛИШЕ бачить) любити, коли себе, якого НЕ лише бачить, а й ВІДЧУВАЄ (!), - не любить?! То ж полюбіть себе! Прийміть з приязню все те, що вас оточує і вас становить. З приязню і любов’ю. І коли ви приймете себе-найгіршого, себе-у-власній-ямі, себе-як-є, - тоді, раптом, ви відчуєте, що ви - не ви, а Він! Тоді, раптом прийде в серце записане в 1 Йн, 3:1:
“Глядїть, яку любов дав нам Отець (Сварог), щоб ми дїти Божі (!) звались”.
І Христос, син Божий- тоді вам Брат, а не Пан. Бо той, хто пізнав Себе - лише той знає, якого він роду!
“7. Любі, любім один одного; бо любов від Бога, і кожен, хто любить, ВІД БОГА РОДИВ СЯ (!), і ЗНАЄ БОГА;
8. хто не любить - не пізнав Бога, бо БОГ - ЛЮБОВ” (1 Йн. 4:7-8).
І ця Любов творить чудеса не десь там, на Небі, а прямо тут і зараз”.
Мій учитель любить наводити приклад про БЕЗСМЕРТЯ козаків, свідомість яких розчинена в такій Любові-ототожненні з Родом:
“Козак, ідучи в бій, не гине, - каже він. - Усе залежить від предмету ототожнення власного “Я”.
Коли ви забили палець і кажете: “Мені боляче”, - ви у цю мить ототожнюєтеся із забитим пальцем.
Коли вам кажуть криве слово і ви говорите: “Ти робиш мені боляче”, - ваше “Я” вже не палець, а серце.
Відповідно, коли козак іде у смертельний бій, смерть НЕ МОЖЕ для нього настати, бо ВІН ОТОТОЖНЮЄ СЕБЕ не зі своїм тілом, а ЗІ СВОЇМ РОДОМ: з тими, яким він зберігає своїм учинком життя і хто завдяки цьому залишиться живим і продовжить Життя Роду. Він справді відчуває СВОЮ Незнищенність і Вічність у житті тих, хто буде жити і понесе Вогонь Звичаю далі у майбуття тисячоліть. Бо він - це Вони, і для нього не існує у цю мить нічого іншого, крім Них - сварожичів, крім Буття Сварога, що сяє у носіях традицій роду нашого”.
Усвідомлення себе і вас як двох листочків, які живлять Одну Гілку Дерева Роду, усвідомлення Себе і Вас як множини проявів Єдиного Бога Сварога розчиняє вузьке “Я” розбрату.
Це Шлях мого Вчителя...

4 коментарі:

  1. А тут, виявляється, ще й цензура. Коментарі публікуються тільки після одобрення його ясновельможності автора, всі неугодні (Богонеугодні, Волхвонеугодні), а також єретичні, антихрисні та ін. - утилізуються, як в кращі часи "святої" інквизиції -))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На рахунок присутності тут цензури - ви праві, на рахунок критеріїв допуску/відхилення - трохи помилилися. Цензура не щодо змісту коментаря, а лише щодо його форми: коментарі чужинськими мовами, висловлені лайливими словами, з приниженнями гідності інших на своєму сайті не зберігаю. Маю не лише право, а й обов’язок перед Предками та перед родом.
      Ваш, навіть анонімний та з неприязню не лише до цензури, пройшов, бо написаний гідною руською :)
      Пишіть ще! Буду вдячний відмінним від власних поглядам.

      Видалити
    2. Завдяки вашому втручанню, шановний Аноніме, здається, вдалося знайти та зняти допуски на оприлюднення коментарів читачів. Але вилучення того, що не відповідає нормам цього сайту (описано у попередній примітці), відбуватиметься і далі!
      Дякую за допомогу! :)

      Видалити
    3. цікаво, коментарі не руською ви видаляєте, але деякі ваші пости в блозі є московитою мовою... Чому таке противоріччя?

      Видалити