суботу, 3 березня 2012 р.

Про нижчих серед челяді - холопів і смердів


О, мій оманливий, чарівний прояве Умовної дійсності! І знову я лихий та вредний! ;)
Є таке Коло - коло челяді (у ньому - закупихолопи, смерди). Так називали залежне населення Русі. Це люди, у жилах яких тече рабська кров, кров прислуговування, улесливості, меншовартості, зради, особистої вигоди, продажності.
Такі люди живуть і в наш час. Ви легко їх упізнаєте, коли запахне славою, владою чи грошима.
Це вони - холопи та смерди (нижчі з Кола челяді) - запопадливо будуть догоджати будь-кому сильнішому чи багатшому. І не чекайте від них відвертості!
Ні, вони не скажуть Вам правду, що видають книгу чужоземною мовою, керуючись передусім тим, що видана, наприклад, московитською, вона принесе багато більші прибутки, бо потенційно має у багато разів більшу кількість платоспроможних покупців, які ту мову розуміють. Вони, раби грошей, скажуть вам, що більшій кількості людей хочуть донести світло Істини.
Ні, вони не скажуть Вам, що лекції чи фестивалі, які вони проводять "на общєпонятном", дають їм багатократ більше грошенят, залучаючи платоспроможних учасників з недавньої Тюрьми Народов. Вони прикриються тим, що несуть світло Істини своїм ще непрозрілим братам.
Вони спокійнісінько читатимуть принесені їм, у їх руський дім, видрукувані на рідній (!) землі чужоземною (!) - московитською - анотації на медичні препарати, різного виду рекламу. І хоч би що!
Вони спокійнісінько продовжуватимуть дивитися телепередачі - суміші московитської (без перекладу) з рідною руською - і це не принижує їх гідності! Без їхньої згоди їм нав’язують чуже, плюють в обличчя, а вони лише ковтають і улесливо облизуються!..
Їх не турбують Звичаї свого роду, коли за них потрібно боротися! А хай той рід подохне в агонії, сконає, стікши промовленим останнім словом рідної мови, сказаним останньою людиною, яка його - те рідне слово - ще пам’ятала та вживала. Їм що?! Аби лише гроші... слава... гроші... влада... гроші!
Ці раби будуть переконувати, що конференцію, в яку залучили білорусів та московитів, потрібно проводити чужою московитською. Бо це ж МІЖНАРОДНА(!!!) конференція! Та побив би вас Перун!!! Я такої зневаги до себе та до своїх славних Предків ще не бачив! Так низько цінувати Кров своїх Попередників, пролиту за Кров Роду - його мову?!! Чи потрібна тоді така конференція? Чи потрібно передавати в ній збережені священні Знання роду змосковщеним задериносикам? Мало своїх побратимів? Але раба розпирає бути більшим, ніж він є насправді, і він зраджує навіть Святе! Во ім’я того, чого йому не дано Богами!
Невже можна впасти настільки низько?!..
Можна. Бо для раба немає "низу", бо саме він і є те найнижче дно! Він, "відроджуючи" Звичаї Предків, зречеться навіть мови тих самих своїх Предків і перейде на ту - християно-слов’янську (москвинську) - навмисно створену саме для винищення його Звичаїв! Що йому пролита кров Святослава Хороброго, Івана Сірка, Костя Гордієнка, гоніння Тараса Шевченка та інших подвижників, які легко в бій на смерть кидалися, у тюрми та на заслання йшли, але роду не зраджували!
Якось, перебуваючи в Криму, розмовляв з корінним москвичем. Це була високо інтеліґентна людина (не з челяді!). Маючи повагу до представників держави, на території якої він перебував, йому було незручно, що не може розмовляти руською. Але кожен з нас мав ще й повагу до батьків та звичаїв один одного та хотів, щоб співрозмовник розмовляв своєю рідною. І моя руська та його москвинська прекрасно підставляли плече одна одній! Наприкінці розмови москвич ще раз підтвердив: "Я вас повністю  розумію. Не розуміючи значень окремих слів, я добре розумію зміст. І даю вам гарантію, українську мову легко зрозуміє БУДЬ-ЯКА освічена людина Росії. Якщо вона, правда, не вирішує якихось інших своїх проблем за рахунок подібних розмов. У мене немає жодних родових коренів в Україні і я оце вперше приїхав сюди."
Є таки різниця - бути холопом чи смердом і бути Людиною! Холоп керується інтересами власного виживання, а Людина - цінностями Роду свого, зважаючи у рівній мірі на цінності родів інших! Холоп народжений бути найменшим, не мати власного імені! Він - додаток, прислуга і плазує перед сильними світу цього! Вільна ж Людина - онук Дажбога! Їй нема перед ким вбирати голову в плечі!
Це про неї писав Joseph Rudyard Kipling:

                       Коли

Коли між тих, що голови схилили, 
Не хилиш ти свого чола в ганьбі
І покладаєшся на власні сили,
Дарма, що всі зневірились в тобі,

Коли ти свято бережеш надії,
Без слів брехні на бій з брехнею йдеш,
В душі ненависть тамувати вмієш,
Але й занадто мудрим не стаєш,

Коли ти можеш думати і снити,
Рабом не ставши ні думок, ні мрій,
І холодно, як зрадницькі привіти,
Розгром і успіх зустрічати свій,

Коли тебе не злить мізерна погань,
Яка снує круг тебе сотні змов,
І ти свій крах сприймаєш як вимогу,
Важку вимогу починати знов,

Коли ти можеш весь свій хист і волю
Принести в жертву справі без вагань,
І без даремних нарікань на долю
Ступати далі по шляху змагань,

Коли ти змусиш нерви, серце, м’язи
Твоїй меті служити завжди й скрізь
І не відступиш навіть в тому разі,
Коли вони благатимуть: "Спинись!",

Коли в юрбі ти зберігаєш гідність,
Перед царем не гнешся в три дуги,
Коли за розум твій і непохитність
Тебе шанують друзі й вороги,

Коли ти вносиш в кожну мить минущу
Глибоку змістом мудрість життьову –
Тоді за всіх ти станеш, сину, дужчим
І я тебе Людиною назву!


(У перекладі Караванського)

Але зараз часи, коли саме смерди та холопи беруться вести, очолювати, радити!
Що ж, поведіть, покеруйте :) ...Такими ж, як і самі, холопами!
Відкривайте усім, високоповажні смерди, своє справжнє, рабське, нутро! Процеси очищення завжди потрібні! Без вас навіть якось свіжіше та легше!
...О, мій оманливий, чарівний прояве Умовної дійсності! Маю за честь бути лихим та вредним!.. ;) У такому!
Шана рідним Богам та їхнім гідним нащадкам!

Немає коментарів:

Дописати коментар