суботу, 22 жовтня 2011 р.

Світогляд дідів проти сучасної науки?

Готуючи "Славень Велесу" до оприлюднення виникла потреба порівняти слова Вчителя зі знаннями археологічної науки. І що ж виявилося?
Звернув увагу на слова "Славня": "Тому, Хто втілений у Вчителеві, Йому, в Світосяйному Вигляді поверненому обличчям до півдня, Йому, Велесу, цей уклін!" Вирішив перевірити: а куди ж було повернуте обличчя Велеса у Світовида збруцького! Знайшов необхідне у статті Б.А.Рибакова "Збручский Род-Святовид": "Дажбог, як і належить сонячному божеству, дивиться на полудень, на південь" (???) (закінчення останнього абзацу). Велес - з протилежного боку (з боку Мокоші), то дивиться на північ? Протилежне до сказаного в "Славні"?

Згадую свого дідуня, який учив під час розмови з Дажбогом (Сонцем) ставати обличчям до Нього. І Він дивився мені в очі, маючи над собою свого Небесного Двійника ) Дивився з півдня НА ПІВНІЧ! Тобто, мовою "Світовида збруцького" Велес (на протилежній Дажбогу стороні) обернений обличчям на південь. Що і перейшло до нас зі "Славня"!
А вхід до капища був лицем до Сонця. І кожного, хто туди входив, споглядав Дажбог!
Тоді природньою стає і решта: зустрічати Весну (Ладу), стоячи обличчям до сходу (початку дня, світла), Велеса - обличчям до півночі (теміні, мороку), Перуна - обличчям до заходу (куди відправляє своїх ворогів Славний Бог), а сонце, Дажбога - обличчям до півдня, довкола якого воно й "обертається"! )
Навпроти лицевої сторони із двома зображеннями Богів якраз і був розміщений центральний жертовник!
Це за моїми дослідженнями.

...А за чиїмись може бути багато чого й іншого:
  • може бути, що на Богиті не знали "Славня Велесу";
  • може бути, що знали, але то був ще якийсь інший Бог, а не Велес, на грані Мокоші;
  • може бути, що "докази" "підтверджують" чиюсь гіпотезу, а не факти;
  • може бути, що "Славень" говорить не про загальноприйняте, а прийняте на інших теренах...
Може бути багато чого! А може бути, що й Б.А. Рибаков написав про Бога щось не те..., що відповідає його баченням, але суперечить традиціям наших предків...
Слава тобі, дідуню, що передав живе сприйняття світу своїх попередників!
Слава рідним Богам, що увійшли в моє життя через тебе!

Немає коментарів:

Дописати коментар