понеділок, 3 жовтня 2011 р.

Про переходи на літній та зимовий час

Я завжди був проти неприродніх перескакувань з одного часу на інший. Це руйнує біоритми, налаштовані протягом тисячоліть нашим денним світилом. Але скасування перескакувань має відбутися із закріпленням зимового часу!
То ж те, що видумали наші "професіонали" з астрономії та біоритмів - депутати Верховної Ради - гідне більшості їхніх інших рішень. Відслідковується лише фінансовий бік справи. І той поспіхом!
То ж чому за часом нашого (другого), - а не американського чи ще якого іншого, - часового поясу?
Та тому, що лише при цьому часі - часі другого часового поясу - сонце опівдні на наших землях перебуває на півдні. Тому що лише при ньому світлої половини дня до полудня (12 години) рівно ж стільки, скільки й по полудню, а темної половини доби до півночі теж стільки ж, скільки після неї. Умовний рефлекс на стрілки годинника чи його цифри теж має велике значення для чіткої роботи біологічного годинника та планування свого робочого дня! Особливо, коли людина зайнята роботою, яка залежить від природнього освітлення (мандрівки, роботи в полі тощо).
Те ж саме щодо користування годинником у сонячний день як компасом.
І ще, і ще, і ще...
Де це бачили, що ми живемо "за часом другого часового поясу з додаванням однієї години"? А може плюс десять? Називаймо речі своїми іменами: другий пояс + 1 година = третій пояс! Звичайно, що Донецьку та Луганську цей пояс дещо природніший, ніж другий, але то лише двом цим областям! Та й то лише на пару хвилин! Решта України (крім частини Закарпатської області) цілковито перебуває у ДРУГОМУ часовому поясі!
Не клеймо дурнів, бо це вже стосується не лише депутатів!

1 коментар:

  1. 18 жовтня (за державним календарем) Верховна Рада таки прийняла законопроект про перехід України на природний для неї зимовий час, відмовившись згодом від переходу до літнього:
    http://news.dt.ua/SOCIETY/rada_z_tretoyi_sprobi_povernula_zimoviy_chas-89826.html
    Завжди приємно, коли перемагає Здоровий Глузд! І не має значення, якого він кольору )

    ВідповістиВидалити