четвер, 2 червня 2011 р.

"Санскрит - прадавня мова українців!" ?! ;)


Узагальнення за вторинними ознаками є натяком на патологію чи - у кращому випадку - емоційне звуження свідомості. Це стосується будь-чого, у т.ч. і санскриту, Ісуса Христа та Будди як українців тощо. Той, хто подібне проголошує говорить не про санскрит, Будду чи Христа, а, в першу чергу, про себе :( Або про свої (здебільшого, приховані) наміри.
Людині необхідно бути значимою! Це наріжний камінь транзактного аналізу. Але значимості кожен досягає по-своєму, у доступний йому спосіб. Можна через учинки, які потребують потужного інтелектуального потенціалу та блискавичних реакцій аналізу та синтезу, а можна й примітивно, привласнивши (часто й зухвало) щось помітне, що легко лежить! )
Сакральна "українська" фраза з Вед:
"Тат Савітур вареньям бгарґо девасья дгіі магі, дгійо йо нах прачодайаат" чомусь навіть не слабо, а зовсім(!) незрозуміла для більшості українців! (((
;)))
Коли виходити з подібності, то санскрит, за певними критеріями, скоріше можна назвати литовською мовою. З таким же успіхом санскрит - це латинська, словацька, грецька, чеська та інші мови! Тільки - в жодному випадку санскрит - не санскрит! ))) І в жодному випадку не має ніякого відношення до мов народів, які зараз населяють не Україну, а Індію! )))
Але що тут точити ляси? ) Людина чує лише те, що підтверджує її глибинні устремління. Переважно.
Пора бігти: чумаки з Криму "сіль" привезли. Роздають на халяву! ;)

7 коментарів:

  1. Читачі наводять безліч доказів "вищості" українського в коментарях до цієї статті на фейбуці:
    http://www.facebook.com/notes/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D1%96%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%85%D0%B2/%D1%81%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D1%8F-%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%86%D1%96%D0%B2-/221718087855793
    Мені подобається більшість ФАКТІВ, наведених ними! )
    Проте проблема, як на мене, не у фактах, а в ТРАКТУВАННІ та в ОЧЕВИДНОМУ )
    Очевидним для мене є те, що НІХТО (за виключенням лише кількох чоловік) на Україні не розуміє СВОЄЇ "РІДНОЇ" мови! ;) Тобто, можна сказати, НІХТО на Україні не розуміє свого "рідного" санскриту! ) Я розумію, що перевертнями та яничарами просто аж кишить наша земля, але щоб усього лише пару чоловік на всю країну?!... )
    Друге, якщо арії пішли зі своєї рідної хати, прихопивши з собою "санскритський словник" та Веди, зберігши їх, а сюди прийшли (а може й залишилися) інші, які не мають цього словника, то чому САМЕ ЦИМ, хто зайняв місце аріїв і НІ В ЗУБ НОГОЮ В САНСКРИТІ, чому саме ЇМ має належати прадавня священна річ - згаданий вище словник?! ;))))
    ...І ще, і ще... )))))

    ВідповістиВидалити
  2. Після публікації статті на фейсбуці розгорнулася емоційна дискусія... Але ж стаття моя зовсім не про санскрит. Вона про КОМПЛЕКС МЕНШОВАРТОСТІ... Про нього - і ні про що більше (як можна було помітити з коментарів на фейсбуці, дискусія не лежала у площині арґументацій знавців санскриту)!
    Цей комплекс можна виявити розмовою про що завгодно. Важливо, аби він був у людини і аби людина потім звернула на виявлене увагу.
    Язичники, як на мене, мають добре знати себе і бути гідними СПРАВЖНЬОЇ поваги!
    Саме голе твердження, що ми - внуки Дажбожі, теж може бути (як може й не бути) проявом цього комплексу. Є можливість вибирати! ;)
    Не хотілося б, щоб язичницька громада була осередком людей з комплексом меншовартості та магнітом для собі подібних!
    Бо тисячі років тому це були гідні люди! І не вони шукали корені в санскриті, а, навпаки, кожен арій, що покинув наші землі, прагнув знайти спільне з ними!!! (Останні два речення - прояв комплексу меншовартості та провокація його вияву в інших. Вони пропонують опору на хитке). Іншими словами, коли людина “клює” на наживку її значимості в минулому, на приналежність до послідовника вчення великого учителя тощо - вона відводиться від опори в Собі і стає залежною від опори зовнішньої! Завжди знайдеться проводир, який буде “годувати” громаду з таких людей належною поживою та вестиме дорогами, далекими від сяйва Світла Волі й Духу!
    Будьмо ж незалежними, тобто, вільними! І будуймо Опору на Себе! Для цього потрібна справжня щоденна ДУХОВНА робота... Кріпімо ту Волю (Незалежність) в собі та спонукаймо до цього один одного! ;)

    ВідповістиВидалити
  3. ЦІЛКОМ ЗГІДНА ,СТОСОВНО ДРУГОГО КОМЕНТАРЯ ,А НЕ ПЕРШОГО...АЛЕ ,КОГО ,ВЗАГАЛІ ЦІКАВИТЬ ЧИЯСЬ ДУМКА...??? ВСІ,ТУРБУЮТЬСЯ ,ЛИШЕ ЗА СВОЮ...В ТОЙ ЧАС ,ЯК ПРО ІСТИНУ ,ВЗАГАЛІ НІЯКИХ ДУМОК НЕ МОЖЕ БУТИ ,В ПРИНЦИПІ,БО ВОНА ЗА МЕЖАМИ ЇХ... БО ТОЙ ,ХТО ЗНАЄ - МОВЧИТЬ ,А ХТО НЕ ЗНАЄ - ГОВОРИТЬ...(ЛАО ЦЗИ )

    ВідповістиВидалити
  4. А я згідний і з першим! ;) Та ще й як! )))
    Щодо думки... Мене цікавлять думки інших. У першу чергу. Мої ж - як відповідь на їхні - теж )
    Щодо Істини... Та ми з Лао Цзи як баламутили людей колись, то й тепер не припиняємо ) Ви це й самі добре бачите! )))

    ВідповістиВидалити
  5. Скажіть мені,на милість, а хто ці "декілька осіб", що розуміють важливість Рідної Мови? Знову якесь таємне товариство народників?
    Я бачу конкрений сайт і конкретну позицію, але схоже, що він(сайт) єдиний.
    Комплекс меншовартості, затурканості, тупості- це і є стан нашої колективної Душі- ім"я якій Україна.
    Українці не читають, їм нічого не цікаво- повна апатія... хіба в такому стані можна дійти до Істини? Тільки пошук постійний, бажання самовдосконалення приведе людину...кудись...Мене цікавлять всі думки які є,інша справа увібрати в себе ті які для мене є притаманні.
    Тарас Григорович мені казав: "Побачиш, і розвалиться й з-під неї встане Україна." Я вчуся усьому, як Він і заповідав- це єдиний вихід.

    ВідповістиВидалити
  6. А найсмішніше, що я бачив- це Ісуса у вишиванці...Сучасна травестійно-бурлескна релігія(!?) Мені більше до вподоби Коцелькоатль у вишиванці...чи Перун з пейсами?...

    ВідповістиВидалити
  7. Шановний! частина твогокоментара;Українці не читають, їм нічого не цікаво- повна апатія... хіба в такому стані можна дійти до Істини? Тільки пошук постійний, бажання самовдосконалення приведе юдину...кудись...Мене цікавлять всі думки які є,інша справа увібрати в себе ті які для мене є притаманні. Добре і правдиво висловленно. Мене 1968 році образив секретар райкому бо я не знав що таке весна по старому? Доречі він і сам про це не знав. Для того щоб про це дізнатися я відкрив біблію,щось нічого не зрозуміле, відкрив Євангліє теж саме.Білше я до них не звертався. Я зрозумів що потрібно розпочинати з Всесвіту. Два роки я витратив на Теорію відносності Енштейна Ядерна Фізика не буду все перераховувати але через 35 років всі нуки мене вивели до Рідной ВІРИ. і дійшов я туди не з філософськими міркуваннями. І не читаючи біблії і єванглії я зав що там написано. коли писалося і хто писав. То цікавитися потрібно в обсязі кола як і Всесвіт Так тримати тобі і на далі.Бо ІСТИНА одна все інше Думки. З повагою Свантібор

    ВідповістиВидалити