пʼятницю, 18 березня 2011 р.

Про Бога як Час

Чи існував Світ ще до початків моєї пам’яті про рід? :)
Думаю, що існував :))) І існував Час.
Час – це Бог, Вічний і незмінний від нашої уяви про Себе, який бере нас у свої обійми. І люди не могли обійти увагою цього Бога! Завжди тримали з Ним зв’язок. А Час, знай, обертається у своєму вирі, і немає Йому ні початку, ні кінця. Поняття початку й кінця властиві лише людині. І коли хтось говорить про свою систему координат, він, радше, говорить про себе, про системи своїх цінностей, свого розуміння Початку й Кінця – теж Богів за своєю суттю.
Я хочу навести діалог щодо Кола цього Дару двох шанованих мною людей. Шановані тому, що мають стрижень! Бо саме стрижень може давати доступ до опори, якою є Боги Початку і Кінця. І, нввпаки, саме Бог є найнадійнішим Стрижнем у всьому! Пізнаймо Його в собі, а Себе в Ньому, внуки Дажбожі! І будьмо вільними й дужими!

 ВИТЯГ З ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПОДІЮ В ІНТЕРНЕТІ:
«1 квітня за Календарем Мандрівного Волхва (а за григоріанським - у вівторок, 22 березня) ми з Сашком К. зустрічаємо Новоліття. За пропозицією Сашка - а моєю вже традицією - вирішили зустріти його гідно, у козацькому дусі, десь на славному місці. Але не далі 150 кілометрів від К. або Т.
Коли хто бажає приєднатися - раді Зірвиголовам! ;)))
Має бути козацьке Славлення (доби козаків Святослава Хороброго).

Проте, все ж, головне, чого чекаємо від Вас, побратими, - це підказки про місцевість! :)
Слава рідним Богам!»

КОМЕНТАРІ:
Л.З.: Дякую за запрошення, але я вже святкувала новоліття на початку березня.

Верховний Волхв С.: А ми святкуємо 1 січня. За календарем новоліття краще робити на 8 день після чергового ушанування прояву Сонця. За григоріанським календарем (який трохи відстає від астрономічного) це відповідники: 25 березня - 1 квітня. Це був би кращий для вас варіант, бо не приходиться плутатися з числами. В іншому випадку вам прийдеться відраховувати дати всього календаря і всіх свят від чисел державного календаря на відстань зміщення на 11 днів. Не забудьте також "0" свого годинника переставити на 6 ранку сучасного відрахування, бо день відповідає року. Зараз "0" стоїть на 1 січня. Якщо ви не переведете все ці під свою систему, то ваше новоліття це всього лише гра. Те ж саме стосується і ОРУ, тільки у них "0" має стояти на 4 ранку, що відповідатиме 1 березня.

Нащадок козаків: Дякую, С.! Саме вболіванням одне за одного славний наш рід!
Я поважаю ваші підходи до вивчення будь-яких питань, а особливо до Календаря. Мої бачення з цього питання викладені тут: http://kripyvolya.blogspot.com/2011/03/blog-post.html
Хоча... я не зрікаюся й інших своїх поглядів, більш-менш нормально викладених Мандрівним Волхвом у http://mandrivnyjvolhv.blogspot.com/2010/09/blog-post_8363.html Усе, що природнє, завжди вкладається легко й вільно у сприйняття.
Для "читання" наших Священних Писань із Книги Природи хотів би організувати табір проживання під відкритим небом. Тоді швидко стає все на свої місця: і питання Славлень, і питання початку року, і початки місяця, й дні тижня, й початок дня та його поділ на дрібніші частини відліку Часу!... ;) Геть усе записано в Книзі Природи! І в душі людини. Злиття цих двох воєдино проливає Світло. Цим і сильна (незнищенна) Наша Віра!
При сучасному розвитку техніки проблем з відліком не виникає. Один з варіантів запропонований тим же Мандрівним: https://sites.google.com/site/mandrivnyjvolhv/mandry (див. Календар). На Linux-і комп’ютер може показувати потрібні дати навіть протягом усього року, бо Індія (як держава) теж живе за цим же календарем! ;) У них (чи не найкраще у світі) свого часу попрацювала група науковців - провідних спеціалістів, - щоб звести воєдино всі традиційні (РІЗНІ) календарі місцевих рідновірів! ;) І стикалися з проблемами початку відліку року в різну його пору теж.
Ми – не Індія! Але щось подібне в нас таки є! Згадаймо історію! ;)))
Слава Нашому Роду! У глибокому його розумінні! ;)
…Не в жарт: ;)
Живу за календарем, описаним Мандрівним Волхвом, ще з дитинства. Маю досвід, як легко дізнаватися, який час у державах, що при владі (СРСР, Україна). Зараз це взагалі легко: друга моя мобілка налаштована на Державний відлік часу! ;)

Верховний Волхв С.: Якщо ви підете за принципом Індії, то зіллєте два різних свята в одно, тобто Різдво Сонця і Місяця припадатиме на одну дату. Традиційно ця різниця зберігається в календарі свят, хоч і не враховується положення Місяця. Коли приймався юліанський календар, то вловили момент коли 24 (25) грудня було сонцестояння, а 1 січня молодик. Таке положення повторюється кожні 19 років. Наші народні свята і обряди підпорядковуються цьому принципу. Якщо зміщуємо початок нового місяця на різдво Сонця, то ламається система і вам прийдеться робити неорелігію з новим принципом, де свята присвячені Місяцю взагалі втрачають своє значення.

Нащадок козаків: На мій погляд, С., все ж неорелігією є те, що виникло значно пізніше від Природи, а саме - святкування свят, СПОТВОРЕНІ юліанським календарем. Особливо це добре видно на прикладі семиденних тижнів. Нашому світилу, яке так старанно їх позначає, просто плюнули тут в обличчя! :))
Зрештою, життя в лісі дуже швидко й легко повертає все на свої місця. Пам'ятаю, коли у студентські роки поселився на час літніх канікул у ліси неподалік Богита, до мене забрів мандрівний мій друг, що йшов пішки з Тернополя в Карпати. Як тепер пам'ятаю, то був другий день по повні. І ніяких жидівських семиденок! ;)))
(Виділення курсивом і жирним шрифтом - мої)

Хто з них правий? 
Обоє! Обоє мають чітку позицію й опору на цінності, які розуміють і можуть обґрунтувати! Це як з малюнком, що справа, пам’ятаєте: один твердить, що тут намальована свічка, а другий – що два профілі проти світла з глибини темної кімнати.
Не беруся твердити, що юдеї навмисно спробували збити нас з толку й відвести від дійсного часу святкувань своїм ну вкрай дрібним відходом від природнього тижня на тиждень семиденний. Але життя в лісі таки підтверджує висловлене козаком-побратимом. Підтверджує для МЕНЕ, бо маю подібні пріоритети!
Але й Верховний Волхв С. теж правий! У системі ВЛАСНИХ пріоритетів!
Отак і пізнаємо Бога. І славимо Його, Час, у Кола Дарі!
Розуміймо один одного, підтримуймо Світло пізнання і…
Будьмо! ;)
Слава рідним Богам!

Немає коментарів:

Дописати коментар