неділю, 3 жовтня 2010 р.

Зі зникненням духовних ознак і сил роду зникає і сам рід!

Розповідав оце недавно мій знайомий про чоловіка, який у дитячому таборі, жартома, поглядаючи на хмари, які заволікали небо, запитав у одного зі старшокласників:
- Ти Перуна часом не бачив?
- Ні, відповів той.
- А ти його знаєш?
- Ні, - була розгублена відповідь.
- Ну, а Зевса?
- Зевса?! То ж бог! - усміхнено відповів хлопчисько...

Повчальна історія!
Що мала давати народу, а, відтак, і простій людині та Сила, доступ до Якої так старанно винищують??? Скоріше людина знає заморських богів, ніж те, що було найсвятішого у її предків!

Ще одна історія з тих же джерел.
Той чоловік їхав з іншого табору і запитав у хлопця, якого нагородили за найбільшу ерудованість і начитаність (!):
- Ти чув таку місцевість - Холодний Яр?
- Ні, - спокійно відповів той.
- А що-небудь про характерників?
- А що то таке? - була “відповідь” ерудита.
Що найболючіше, що прізвище того старшокласника було Паливода. Справжнісіньке козацьке прізвище! І цей прямий нащадок козаків жив у Черкаській області - учився за якоїсь півсотні кілометрів од славного Яру!!!... :(

То ж якою має бути система, здатна відібрати від людини правду про себе саму?!! Які сили і вміння треба кинути проти на(шого)роду, щоб він себе не пам’ятав і ніколи більше не цікавився своєю сутністю???
З дрібницями так затято і протягом такого тривалого часу не воюють! То має бути або якась безмежна цінність, або те, що тобі належало, позбавляє поневолювачів твого духу чогось надто важливого! Народ, який не має єдино йому властивої глибинної духовної опори розчиниться в морі інших народів, які таку опору мають.
То що у собі таїть той, у давнину відібраний, Скарб?
     “Що там схоронили
      Старі батьки? - Ех, якби-то,
Якби-то найшли те, що там схоронили, -
Не плакали б діти, мати не журилась”.
              (Тарас Шевченко, “Розрита могила”)

Знайдемо!!! ...і відновимо Джерела нашої Волі!

2 коментарі:

  1. Ми мусимо знайти! Інакше, навіщо ж жити? Все про що каже шановний автор у своїй статті є сакральним і вічним... Першоджерела нашої Волі(власне ми самі)-Незалежність України- це ж не є прийняття "якоїсь там моделі" зверху! Це прозріння кожного! окремо. Віднайти наш світ, відкрити його знову і охороняти!
    А про дітей сучасних шкіл... я колись у школі не міг зрозуміти літописних свідчень: чому батьки много постонаша за дітьми як за мерцями?! коли віддавали їх до новостворених шкіл... Вже зрозумів.

    ВідповістиВидалити
  2. Саме так, треба дивитись на декілька шарів деструктивних сил які інсталювали слов'янам цю пошесть. Політичні сили які не зацікавлені у пробудженні народу, бо їх політика це політика бидла. Жидок Вован Хреститель який є головною лялькою у руках цих лялькарів навіть до сих пір. Ну і звісно самі темні сили на чолі з Єговою паразитом, які спромоглися навести оману на серця та розуми людей.

    ВідповістиВидалити