вівторок, 5 квітня 2016 р.

Про дрібниці

Дрібницею часто буває те, значення чого ми не розуміємо.
Новачок може на човні вийти в море, не зважаючи на стрімке наростання на небокраї невеличкої хмаринки. А досвідчений не зробить цієї помилки.
Недалекий радісно викладе чималу суму грошей за навчання москвиномовним учителям в Україні. А далекоглядний покине навчання, навіть якщо його одурили й він туди приїхав, чи вийде із залу, де на виступі в його рідній країні пролунають перші слова мови загарбника. І якщо ми народ розумний, то так зробить кожний, залишивши ні з чим того, хто прийшов на розпинанні нашої матері-мови заробляти свої криваві гроші. А жадоба наживи, не переживайте, змусить перекінчика заговорити й предківською!
Так роблять мої друзі-лікарі, коли їм з Києва привозять описи ліків москвинською. Так роблять мої приятелі, коли при першій відмові доповідача, співака чи кого б то не було іншого спілкуватися українською, вони покидають приміщення чи змушують зробити це самого винуватця.
...Дрібницею часто буває те, значення чого ми не розуміємо.

Са́ме ставлення до дрібниць, яка казали великі, указує на далекоглядність, життєвий та інший досвіди людини, міру її майстерності й освіченості.

Немає коментарів:

Дописати коментар