неділю, 8 грудня 2013 р.

Майдани і метання розуму

Чомусь на тлі подій Майдану спливла у пам’яті праця Сатпрема "Шрі Ауробіндо або Бавлянки розуму"...
"Він [Шрі Ауробіндо, індійський рідновір] заснував екстремістську партію і склав національну програму дій - бойкот англійських товарів, бойкот англійських судів, бойкот англійських шкіл і університів. Він став директором першого "Національного коледжу" в Калькутті і створив стільки заворушень, що менш ніж через рік був виданий ордер на його арешт..."
Через якийсь час, коли він вибрався на стежку духовності, йому відкрилися ще й інші бачення того ж самого світу. Зміни свідомості проглядають у нових його промовах:
"Спробуйте усвідомити ту силу всередині вас, - казав він націоналістичним бойовикам, - спробуйте вивести її наперед так, що все, що ви робите, зможе стати не вашими власними вчинками, а роботою цієї Істини всередині вас.. Тому що вона - не ви, вона - Щось усередині вас. Що можуть всі ці суди, що можуть всі сили світу заподіяти Тому, що знаходиться всередині вас, яке Безсмертне, яке Ненароджене і яке Не Гине, яке меч не може пронизати, яке вогонь не може спалити?.. Його неможливо ні кинути до в'язниці, ні відправити на шибеницю. Чи є що-небудь у світі, чого ви могли би боятися, коли ви усвідомлюєте, Хто в вас?"

Немає коментарів:

Дописати коментар