четвер, 3 березня 2011 р.

Бавлянки у святкування Новоліття! ;)




Привіт, волхви! ;)
Верховні й не дуже, чарівники, знавці обрядів і літочислення тощо!
В’їдливий я і вредний! Коли йдеться про питання наших прадавніх Віри і традицій.
Сьогодні хоч і не День жартів, але таки вмієте Ви веселити! :)
Я маю на увазі Вашу бавлянку у святкування Новоліття 6 березня. Так-так, бавлянку, заплановану на 6 березня! Не написали, правда, якого року. Але можна догадатися: або 7 тисяч якогось, або 11 тисяч якогось ;)))
Спочатку я не повірив чуткам, що то правда, але коли побачив написане на сайті Об’єднання Рідновірів України те, що обведене червоним на першій світлині... :( Не хотів приймати очевидної істини, що провідники нації - не зовсім її провідники. Що вони, принаймні, в царині календаря далекі від того, що проголошують... А люди вірять, що то - волхви, які відають, що роблять!
Пояснення можливостям такого дають публікації на сайті ВГОРУ. Із публікації, зображеної на другій світлині,стає зрозумілим, що Ваше 6 - 8 січня 11010 р. Дажбожого, чи 7518 р. від Трипілля (виділене червоним), наставало теж 6 - 8 січня 2011 р. від різдва Христового (хронологія минулих подій). Подібне проголошує і Ваша публікація на сайті ВГОРУ, відтворена третьою світлиною: Ваше (обведене зеленим) 14 березня 11011 р. Дажбожого чи, чомусь, і далі 7518-го від Трипілля (обведене червоним), настане такого ж таки 14 березня 2011 року від різдва Христового (обведене синім)!!?
То за яким таким календарем (маю на увазі не роки, а відлік днів і місяців) насправді Ви живете, шановні "волхви"?
Адже НОВОліття святкується у перший день НОВОГО літа!!! Тому воно і називається НОВОліттям! І цей день датується ПЕРШИМ, а не будь-яким іншим, числом! Першим, а не 6-м! Навіть якщо і 7519-го чи 11011 року. Автоматично!!!
Але коли дні Вашого календаря нумеруються за календарем християн, то тоді, звичайно, можна призначити святкування Нового літа на будь-який день діючого (а, отже, справжнього) Вашого християнського календаря зі зміненим лише роком. Усе одно для Вас цей день - день мертвого для Вас язичницького календаря, за яким Ви не живете, а лише в нього бавитесь! :((( Тому для Вашого літа він може бути й не першим. Перший проник у Вашу свідомість з іншим днем...
Пам’ятаймо, що ніколи - за будь-яким календарем світу - не буває Новоліття 22 чи 25 грудня, чи 21 або 22 березня. Воно завжди позначене першим числом!!! Будь-яких календарів! У тому числі й наших, які відповідають згаданим датам лише за григоріанським чи якими іншими (чужими) календарями!
Прийміть те, що проголошуєте, у своє серце й у своє життя - і тоді й у Вас усе стане на свої місця.
Або віддрукуйте та користуйтеся у публікаціях, де стоїть 11 тисяч якийсь (чи 7 тисяч якийсь) роки календарі, в яких у цьому році 5 березня 2011 року від різдва Христового є 1-м днем якогось місяця місячного календаря. Наступний місяць (перше число) випадає на 4 квітня (за державним), а Новоліття 11012 (7520) років - на 22 лютого 2012 року за державним календарем.
Щасливого та плідного нового літа! ;)
І пильнуйте, щоб сліпі не вели сліпих, бо зрячі за ними точно не підуть! ;)
Щиро Ваш Мандрівний Волхв у домолодикову п’ятницю, 12 березня (за календарем Мандрівного Волхва) чи в четвер, 3 березня  (за григоріанським).

2 коментарі:

  1. Цілком підтримую... Адже, в попередніх періодах розвитку того ж таки християнства на Русі новий рік святкувався: до 1492 року ПЕРШОГО березня, з 1492 до 1700 року ПЕРШОГО вересня, з 1700 до 1918 року ПЕРШОГО січня за ст. стилем, з 1918 до 2011 року ПЕРШОГО січня за н. стилем. Отже, в основу християнського календаря (доречі, що дуже правильно) покладається святкування нового року, як ПЕРШИЙ день цього ж таки календаря! Хоч одне вони добре "здерли" в інших народів, в тому чисді і нашого... А ми про це таки забули. Отже день появи першого молодика до Великодня має бути днем ПЕРШИМ у нашому календарі!!!
    Дай Боже!!!
    (Сашко Капінос)

    ВідповістиВидалити
  2. Безумовно, першим. Бо в ряду підрахунку все нове починається з одиниці. І люди, які те проголошують, мали би жити за ними ж таки проголошеним. А жити - це послуговуватися: в публікаціях, домовленостях про зустрічі, планах на майбутнє тощо.

    ВідповістиВидалити